Αρτοποιία Μαραθώνος

Ιδρυμένη με πάθος και παράδοση, η Αρτοποιία Μαραθώνος ξεκίνησε ως το όραμα του Νικολάου και της Αναστασίας Κασίμη. Το 1974, ίδρυσαν το αρτοποιείο τους με σαφή αποστολή: να δημιουργήσουν αυθεντικά ψωμιά με προζύμι χρησιμοποιώντας τη γνώση που κληρονόμησε η Αναστασία από τον αρτοποιό πατέρα της.

Ο Νικόλαος Κασίμης, που έμαθε την τέχνη της αρτοποιίας στη Γερμανία, έφερε πρωτοποριακές μεθόδους στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970. Το επιχειρηματικό του πνεύμα οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ψωμιού ολικής άλεσης “γερμανικού τύπου”, το οποίο η Αρτοποιεία Μαραθώνος προμήθευσε σε πολλά σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Αθήνα. Ο πρώτος σημαντικός πελάτης τους ήταν ένα μικρό κατάστημα 50τ.μ. στην Πανεπιστημίου, ιδιοκτησίας του κυρίου Περικλή, όπου πουλούσαν καθημερινά 2.000 κιλά ψωμί, με το γερμανικό ψωμί τους να αποτελεί το κύριο προϊόν.

Η επόμενη δεκαετία έφερε τεράστια επιτυχία, καθιερώνοντας την Αρτοποιία Μαραθώνος ως μια ισχυρή παρουσία στον κλάδο του ψωμιού. Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ σύντομα έγιναν πελάτες, και για 45 χρόνια, τα προϊόντα της Αρτοποιίας Μαραθώνος διατηρούν τη θέση τους στα ράφια τους.

Ως καινοτόμοι στον τομέα τους, η Οικογένεια Κασίμη διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων της και δημιούργησε μοναδικές προσφορές όπως το “πολύσπορο κριτσίνι”. Εδώ και 25 χρόνια, δημιουργούν τάσεις στα ψωμιά, τα κριτσίνια και τα παραδοσιακά κουλουράκια. Στην Αρτοποιεία Μαραθώνος, το “προζύμι” είναι συνώνυμο με το “προζύμι της γιαγιάς”.

Σήμερα, η δυναμική πορεία της Αρτοποιίας Μαραθώνος συνεχίζεται υπό την ηγεσία του Γιώργου και του Νίκου Κασίμη. Επενδύουν στην τεχνογνωσία και στην καινοτομία νέων προϊόντων, παραμένοντας πιστοί στις παραδοσιακές μεθόδους αρτοποιίας. Το μυστικό της επιτυχίας των προϊόντων τους βρίσκεται στο ιδιαίτερο προζύμι τους και στην αφοσίωση της νέας γενιάς στο χειροποίητο ψωμί.